Περπατώντας στις παλιές αγορές της πόλης μας…

| Αναρτήθηκε από | Kατηγορίες: Δραστηριότητες

Η Θεσσαλονίκη ήταν πάντα μια πολυπολιτισμική, πολυεθνική και πολύγλωσση πόλη με πολλά έθιμα, πολλές θρησκείες, παραδόσεις και συνταγές. Για αιώνες, κυρίως Εβραίοι, Χριστιανοί και Μουσουλμάνοι, όπως επίσης και Βαλκάνιοι και Ευρωπαίοι από κάθε άκρη της ηπείρου ζούσαν ο ένας δίπλα στον άλλο μοιραζόμενοι παραδόσεις και μία μεγάλη ποικιλία γεύσεων. Πολλές από αυτές τις πολυπολιτισμικές γεύσεις αλλά και πολλά από αυτά τα προϊόντα επιβιώνουν ακόμα και σήμερα.

Περπατάμε στις παλιές παραδοσιακές αγορές της Θεσσαλονίκης, μέσα στα στενά σοκάκια του κέντρου της, όπου ακόμη και σήμερα οι άνθρωποι κάνουν τα ψώνια τους και ανακαλύπτουμε απίστευτες ιστορίες που αντανακλούν το πολυπολιτισμικό παρελθόν της.

Συζητάμε με ντόπιους, ακούμε τις προσωπικές τους ιστορίες που χάνονται στα βάθη των αιώνων και μιλάμε μαζί τους για τις διατροφικές συνήθειες των παλιών κατοίκων της Θεσσαλονίκης, τα ιδιαίτερα προϊόντα των συνταγών τους και τη σημασία τους για κάθε κουλτούρα. Ανακαλύπτουμε τον γαστρονομικό πλούτο της πόλης μας μαθαίνοντας πώς να χρησιμοποιούμε το απαραίτητο λεξιλόγιο και ερχόμαστε σε επαφή με ζητήματα γραμματικής και σύνταξης.

Αγαπάμε να διδάσκουμε ελληνικά περπατώντας στις παλιές συνοικίες της πόλης μας, μαθαίνοντας την ιστορία των παλιών αγορών και γνωρίζοντας μια ποικιλία από γαστρονομικούς θησαυρούς. Αγαπάμε να εξηγούμε το παρόν μιλώντας για το πολυπολιτισμικό παρελθόν. Συνδυάζουμε την αγάπη μας για την γλώσσα με κάθε στοιχείο της ιστορίας και του πολιτισμού. Μαθαίνουμε ελληνικά με τον δικό μας μοναδικό τρόπο!

Φορτώνει…