Περπατώντας στην ιστορία της Θεσσαλονίκης…

| Αναρτήθηκε από | Kατηγορίες: Δραστηριότητες

Πόσες ιστορίες γι’ αυτήν την πόλη χωράνε σε μία βόλτα; Οι δρόμοι της γεμάτοι μνημεία που μιλούν για αυτοκράτορες, θεούς και θνητούς, πολέμους και καταστροφές, γιορτές και νίκες. Μία πόλη με πολλά πρόσωπα, άλλοτε φιλόξενη, άλλοτε κλειστή, άλλοτε αμήχανη μπροστά στη σπουδαιότητά της, ενσωμάτωσε στην ταυτότητά της κάθε ανθρώπινο στοιχείο που πέρασε από αυτή στους 23 αιώνες ζωής της. Ερμηνεύουμε μνημεία, κατάλοιπα όλων των ιστορικών περιόδων της Θεσσαλονίκης, από τους ρωμαϊκούς χρόνους μέχρι το πιο πρόσφατο παρελθόν της πόλης, δημιουργώντας συνδέσεις μεταξύ τους σε μία διαδρομή που στόχο έχει να αφηγηθεί την ιστορία μίας πολυπολιτισμικής πόλης με αδιάλειπτη παρουσία μέχρι τις μέρες μας.

Περπατάμε παρέα με τους αγαπημένους μας συνεργάτες, ξεναγούς από την ομάδα των Dot2dot στην ιστορία της Θεσσαλονίκης και ανακαλύπτουμε μαζί τους όλα τα μυστικά της πόλης μας. Αρχίζουμε από το ρωμαϊκό παρελθόν και φτάνουμε μέχρι τα σύγχρονα χρόνια.

Μαθαίνουμε μαζί την ελληνική γλώσσα συζητώντας για κάθε στοιχείο της ιστορίας και του πολιτισμού της χώρας μας, απολαμβάνοντας παράλληλα μια συναρπαστική περιήγηση στους πιο κεντρικούς δρόμους της πόλης, γνωρίζοντας μερικά από τα πιο γνωστά της μνημεία. Μαζί μας πάντα οι εξειδικευμένοι, πιστοποιημένοι ξεναγοί των Dot2dot και οι άριστα καταρτισμένοι εκπαιδευτικοί μας.

Περπατώντας στην ιστορία της Θεσσαλονίκης... - Peek at Greek - Greek language and culture school
Φορτώνει…