ΜΑΘΑΙΝΩ ΕΛΛΗΝΙΚΑΤΑΞΙΔΕΥΟΝΤΑΣ

Μαθαίνω Ελληνικά στις Διακοπές

Αγαπάτε τις διακοπές στην Ελλάδα; Θέλετε να απολαύσετε το ταξίδι σας στη χώρα μας γνωρίζοντας παράλληλα στοιχεία της ιστορίας και του πολιτισμού μας; Θέλετε να αποκτήσετε βασικές επικοινωνιακές δεξιότητες στα ελληνικά διευκολύνοντας τις καθημερινές σας δραστηριότητες κατά την παραμονή σας εδώ; Ψάχνετε διαδικτυακά μαθήματα κατάλληλα προσαρμοσμένα για ταξιδιωτικούς σκοπούς πριν την άφιξή σας στην Ελλάδα;

Στο «Peek at Greek» σας προσφέρουμε τη δυνατότητα να συνδυάσετε τις διακοπές σας στην Ελλάδα γνωρίζοντας, παράλληλα, την ελληνική γλώσσα και παράδοση. Σας παρέχουμε πλούσιες πολιτιστικές δραστηριότητες, τόσο ατομικές όσο και ομαδικές, όλων των επιπέδων γλωσσομάθειας, που σας  φέρνουν σε επαφή με την ελληνική κουλτούρα.

Μαθαίνουμε ελληνικά βγαίνοντας από τα όρια της παραδοσιακής τάξης, συνδυάζοντας τα μαθήματά μας με πλούσιες πολιτιστικές δραστηριότητες. Περιηγούμαστε στους δρόμους της πόλης μας και γνωρίζουμε τα ιστορικά της μνημεία. Συζητάμε με ντόπιους, εξερευνούμε νέα ήθη και έθιμα, περπατάμε στις παλιές αγορές, μαγειρεύουμε, δοκιμάζουμε κρασιά και ανακαλύπτουμε κάθε λογής γεύσεις, αρώματα και προïόντα. Επισκεπτόμαστε τον κινηματογράφο, και το θέατρο, μουσεία, φεστιβάλ, συναυλίες και εκθέσεις. Οργανώνουμε φυσιολατρικές εξορμήσεις, πεζοπορικές διαδρομές και ημερήσιες εκδρομές.

Χρησιμοποιούμε ευφάνταστες μεθόδους που μετατρέπουν τα μαθήματά μας σε μία ευχάριστη και δημιουργική δραστηριότητα. Αξιοποιούμε σύγχρονες στρατηγικές μάθησης και προσαρμόζουμε τα μαθήματά μας στις ανάγκες και τα ενδιαφέροντα των μαθητών και μαθητριών μας.

Μαθαίνουμε πώς να κλείσουμε ένα δωμάτιο σε ένα ξενοδοχείο, πώς να αγοράσουμε εισιτήρια και πώς να χρησιμοποιήσουμε τα μέσα μεταφοράς. Μαθαίνουμε πώς να παραγγείλουμε σε ένα εστιατόριο, πώς να ζητήσουμε βοήθεια και πώς να κάνουμε τις αγορές μας. Συζητάμε για τις καιρικές συνθήκες, μιλάμε με φυσικούς ομιλητές της ελληνικής γλώσσας και ερχόμαστε σε επαφή με διαφορετικές πτυχές της ελληνικής κουλτούρας. Προετοιμάζουμε παρέα το ιδανικό πρόγραμμα για τις διακοπές σας στην Ελλάδα.

Χρησιμοποιούμε το απαραίτητο λεξιλόγιο, εξασκούμαστε σε καθημερινούς διαλόγους και συζητάμε ζητήματα γραμματικής και σύνταξης με τους εξειδικευμένους εκπαιδευτικούς μας. Μαθαίνουμε ελληνικά με τους πιο δημιουργικούς τρόπους και διασκεδάζουμε πολύ! Ελάτε μόνοι σας, με την παρέα ή την οικογένειά σας και μοιραστείτε μία ξεχωριστή εμπειρία.

Είπαν για εμάς

To Peek at Greek είναι μια πολύ ωραία ευκαιρία για αυτούς που αγαπάνε τη Θεσσαλονίκη και επιθυμούν να μάθουν την ελληνική γλώσσα!
Simge I.

Δεν είναι καθόλου εύκολο να μάθεις μια ξένη γλώσσα μόνο διαβάζοντας και γράφοντας. Πρέπει να ζήσεις και να αισθανθείς. Με λίγα λόγια στο Peek at Greek εγώ έμαθα ζώντας και νιώθοντας.
Hande C.

Πήγαμε στον Λευκό Πύργο, μάθαμε την ιστορία, τα ήθη και τα έθιμα της Ελλάδας και ιδιαίτερα της Θεσσαλονίκης. Πήγαμε για φαγητό, κάναμε βόλτα στην λαϊκή, διαβάσαμε εφημερίδες και κάναμε αναλύσεις. Έμαθα λέξεις και καθημερινές και επίσημες, χρήσιμες εκφράσεις και τόσα άλλα.
Hande C.