Το Peek at Greek πάει Ελαφότοπο (Ζαγόρι)!

Written by NewsRoom
30 Μαρτίου 2019

23-29 Σεπτεμβρίου 2019

To Peek at Greek σε συνεργασία με τον ξενώνα «Ρόκκα» διοργανώνει ένα μοναδικό εκπαιδευτικό πολιτισμικό πρόγραμμα διάρκειας μιας εβδομάδας.

Μαθαίνουμε ελληνικά ενώ ταξιδεύουμε.

Γνωρίζουμε το φθινόπωρο στην Ελλάδα.

Γνωρίζουμε τον πολιτισμό της Ηπείρου, τις ζαγορίσιες παραδόσεις και τις σπάνιες ομορφιές των χωριών του Ζαγορίου.

Ανακαλύπτουμε τη γλώσσα που είναι κρυμμένη στην καθημερινότητα των ανθρώπων του βουνού, σε τραγούδια και ζαγορίσιες συνταγές.

Συνομιλούμε με ντόπιους, πεζοπορούμε, μαθαίνουμε να υφαίνουμε, ερχόμαστε σε επαφή με τη φύση και τα ζαγορίσια έθιμα, μιλάμε για μανιτάρια και γλεντάμε ηπειρώτικα!

Ξαναπαίρνουμε τα βουνά 23 Σεπτεμβρίου, θα το χάσεις;

Εγγραφές μέχρι 23 Αυγούστου!

Αναλυτικά το πρόγραμμά μας περιλαμβάνει:

– 20 ώρες μαθήματα ελληνικής γλώσσας

– Γνωριμία με την καθημερινότητα στον ξενώνα/ καθημερινές δραστηριότητες

– 1 θεματική περιπατητική/ πεζοπορική διαδρομή

– 1 μάθημα μαγειρικής

– 1 σεμινάριο υφαντικής (η τέχνη τους αργαλειού και η πανάρχαια τεχνική του φελτ)

– 1 μάθημα rafting (με επιπλέον χρέωση)

– Γνωριμία με το ηπειρώτικο γλέντι και τους ηπειρώτικους χορούς

*Παράλληλα: είναι διαθέσιμες στον καθένα και την καθεμία από εσάς όλες οι υπόλοιπες δραστηριότητες που προσφέρει ο ξενώνας που θα μας φιλοξενήσει.

Διαμονή:

Η θέα της αυλής στο Στούρο και στον κάμπο των Πεδινών είναι η πρώτη εικόνα που μας καλωσορίζει στη Ρόκκα. Από εκεί θα ξεκινήσουν όλα: η γνωριμία με τη ζωή στο χωριό και τους ανθρώπους της. Η Ρόκκα δεν είναι απλά άλλος ένας ξενώνας στο Ζαγόρι. Είναι το σπίτι των ανθρώπων που ζουν εκεί και που με χαρά ανοίγουν την πόρτα του και μας υποδέχονται για να μοιραστούν μαζί μας την καθημερινότητά τους.

http://rokkazagori.gr/rokka-zagori/

Τιμή:

550 ευρώ/άτομο (σε δίκλινο δωμάτιο)

610 ευρώ/ άτομο (σε μονόκλινο δωμάτιο)

* Στην τιμή συμπεριλαμβάνονται τα μαθήματα ελληνικών, η διαμονή (6 διανυκτερεύσεις) και οι πολιτιστικές/ εξωτερικές δραστηριότητες (εκτός του rafting).

** Στην τιμή δεν συμπεριλαμβάνονται τα έξοδα μεταφοράς, η διατροφή και οι μετακινήσεις εντός της περιοχής.

*** Το πρόγραμμα δύναται να αλλάξει ή να τροποποιηθεί λόγω καιρικών συνθηκών ή λόγω απρόβλεπτων δυσκολιών της τελευταίας στιγμής.

**** Κάθε θεματική εκπαιδευτική ενότητα είναι κατάλληλα προσαρμοσμένη στις εξωτερικές πολιτιστικές δραστηριότητες και περιλαμβάνει δεξιότητες χρήσιμου λεξιλογίου και γραμματικής, κατανόηση προφορικού λόγου, κατανόηση γραπτού λόγου, παραγωγή προφορικού λόγου και παραγωγή γραπτού λόγου, παιχνίδια λέξεων και παιχνίδια ρόλων.

Το Peek at Greek πάει Εύβοια!

9-15 Σεπτεμβρίου 2019 To Peek at Greek σε συνεργασία με τον ξενώνα «Ελαιώνα» διοργανώνει ένα μοναδικό εκπαιδευτικό πολιτισμικό πρόγραμμα διάρκειας μιας εβδομάδας. Μαθαίνουμε ελληνικά ενώ ταξιδεύουμε. Γνωρίζουμε το φθινόπωρο στην Ελλάδα. Γνωρίζουμε τον πολιτισμό της...

Το Peek at Greek πάει Αμοργό!

To Peek at Greek σε συνεργασία με το «FindinGreece» διοργανώνει ένα μοναδικό summerscool διάρκειας μιας εβδομάδας. Μαθαίνουμε ελληνικά ενώ ταξιδεύουμε. Γνωρίζουμε το καλοκαίρι στην Ελλάδα. Γνωρίζουμε τον κυκλαδικό πολιτισμό, τις αμοργιανές παραδόσεις και τις ομορφιές...

Το Peek at Greek πήγε Ελαφότοπο!

Το καλοκαιρινό σχολείο μας στο Ζαγόρι μόλις ολοκληρώθηκε και ανυπομονούμε ήδη για το επόμενο! Ταξιδέψαμε στον όμορφο Ελαφότοπο, φιλοξενηθήκαμε στην υπέροχη «Ρόκκα» και γνωρίσαμε το καλοκαίρι στην ορεινή Ελλάδα. Πήραμε μια γεύση από τον πολιτισμό της Ηπείρου, τις...

Σχετικά Άρθρα