Το Peek at Greek πάει Εύβοια!

Written by NewsRoom
30 Μαρτίου 2019

9-15 Σεπτεμβρίου 2019

To Peek at Greek σε συνεργασία με τον ξενώνα «Ελαιώνα» διοργανώνει ένα μοναδικό εκπαιδευτικό πολιτισμικό πρόγραμμα διάρκειας μιας εβδομάδας.

Μαθαίνουμε ελληνικά ενώ ταξιδεύουμε.

Γνωρίζουμε το φθινόπωρο στην Ελλάδα.

Γνωρίζουμε τον πολιτισμό της Βόρειας Εύβοιας, τις τοπικές παραδόσεις και τις ομορφιές του νησιού.

Ανακαλύπτουμε τη γλώσσα που είναι κρυμμένη στις συνταγές, τα τραγούδια και την καθημερινότητα των ανθρώπων εκεί.

Συνομιλούμε με ντόπιους, πεζοπορούμε, κολυμπάμε σε πανέμορφα νερά, ερχόμαστε σε επαφή με τη φύση, μιλάμε για τη βιολογική καλλιέργεια, το κλάδεμα και τους μύθους γύρω από την ελιά.

Γνωρίζουμε την κατασκευή χειροποίητου χαρτιού μαθαίνουμε τα πρώτα βήματα της υφαντικής  και συλλέγουμε φύλλα και καρπούς για land-art κατασκευές.

Φεύγουμε 9 Σεπτεμβρίου, θα το χάσεις;

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της ιστοσελίδας μας ή στείλτε μας μήνυμα στη σελίδα μας στο facebook.

Εγγραφές έως 9 Αυγούστου!

Αναλυτικά το πρόγραμμά μας περιλαμβάνει:

– 20 ώρες μαθημάτων εισαγωγής στην ελληνική γλώσσα και τον ελληνικό πολιτισμό

– 1 ξενάγηση στο κτήμα μιλώντας για τη βιολογική καλλιέργεια, το κλάδεμα και τους μύθους γύρω από την ελιά

– 1 επίσκεψη στον Συνεταιρισμό Ελαιοπαραγωγής: επεξεργασία, φύλαξη πράσινης ελιάς και λιοτρίβι (αν θα έχει αρχίσει να δουλεύει)

– 1 επαφή με τα πρώτα βήματα στην υφαντική (σε 2 δόσεις) σε μικρό χάρτινο αργαλειό  και σε μεγάλο μιλώντας για την ιστορία της υφαντικής και τους μύθους γύρω από αυτή.

– 1 μικρό σεμινάριο κατασκευής  χειροποίητου χαρτιού

– 1 μικρό σεμινάριο συλλογής φύλλων, καρπών κ.λπ. για μια κατασκευή -land Art

– 1 μάθημα μαγειρικής με λάδι και ελιές

*Παράλληλα: είναι διαθέσιμες στον καθένα και την καθεμία από εσάς όλες οι υπόλοιπες δραστηριότητες που προσφέρει ο ξενώνας που θα μας φιλοξενήσει.

Διαμονή:

Διαμονή 6 διανυκτερεύσεων στον όμορφο ξενώνα «Ελαιώνα».

Ο ξενώνας- ελαιώνας στις Ροβιές Ευβοίας προσφέρει υψηλής ποιότητας φιλοξενία σε ένα κτήμα 350 στρεμμάτων με ελιές -βιολογικά καλλιεργημένες- 500 μέτρα από τη θάλασσα και το χωριό με τις ταβέρνες και τα μαγαζιά.  Ένας μοναδικός οικογενειακός ξενώνας-ελαιώνας που δημιουργήθηκε με μεράκι, υψηλές προδιαγραφές και κυρίως με σεβασμό προς το αγροτικό περιβάλλον και το ελκυστικό τοπίο των Ροβιών.

Ιδανικό μέρος για χαλάρωση και απόδραση από την καθημερινότητα.

Για περισσότερες πληροφορίες:

https://www.eleonashotel.com/en/

Τιμή:

625 ευρώ/ άτομο

Εγγραφές έως 9 Αυγούστου

* Στην τιμή συμπεριλαμβάνονται τα μαθήματα ελληνικών, η διαμονή (6 διανυκτερεύσεις) και οι πολιτιστικές/ εξωτερικές δραστηριότητες.

** Στην τιμή δεν συμπεριλαμβάνονται τα έξοδα μεταφοράς, η διατροφή και οι μετακινήσεις εντός του νησιού.

*** Το πρόγραμμα δύναται να αλλάξει ή να τροποποιηθεί λόγω καιρικών συνθηκών ή λόγω απρόβλεπτων δυσκολιών της τελευταίας στιγμής.

**** Κάθε θεματική εκπαιδευτική ενότητα είναι κατάλληλα προσαρμοσμένη στις εξωτερικές πολιτιστικές δραστηριότητες και περιλαμβάνει δεξιότητες χρήσιμου λεξιλογίου και γραμματικής, κατανόηση προφορικού λόγου, κατανόηση γραπτού λόγου, παραγωγή προφορικού λόγου και παραγωγή γραπτού λόγου, παιχνίδια λέξεων και παιχνίδια ρόλων

Το Peek at Greek πάει Εύβοια! - Peek at Greek - Greek language and culture school

Το Peek at Greek πάει Ελαφότοπο (Ζαγόρι)!

23-29 Σεπτεμβρίου 2019 To Peek at Greek σε συνεργασία με τον ξενώνα «Ρόκκα» διοργανώνει ένα μοναδικό εκπαιδευτικό πολιτισμικό πρόγραμμα διάρκειας μιας εβδομάδας. Μαθαίνουμε ελληνικά ενώ ταξιδεύουμε. Γνωρίζουμε το φθινόπωρο στην...

Το Peek at Greek πάει Αμοργό!

To Peek at Greek σε συνεργασία με το «FindinGreece» διοργανώνει ένα μοναδικό summerscool διάρκειας μιας εβδομάδας. Μαθαίνουμε ελληνικά ενώ ταξιδεύουμε. Γνωρίζουμε το καλοκαίρι στην Ελλάδα. Γνωρίζουμε τον κυκλαδικό πολιτισμό, τις αμοργιανές παραδόσεις και τις ομορφιές...

Το Peek at Greek πήγε Ελαφότοπο!

Το καλοκαιρινό σχολείο μας στο Ζαγόρι μόλις ολοκληρώθηκε και ανυπομονούμε ήδη για το επόμενο! Ταξιδέψαμε στον όμορφο Ελαφότοπο, φιλοξενηθήκαμε στην υπέροχη «Ρόκκα» και γνωρίσαμε το καλοκαίρι στην ορεινή Ελλάδα. Πήραμε μια γεύση από τον πολιτισμό της Ηπείρου, τις...

Σχετικά Άρθρα