Το Peek at Greek πήγε Ελαφότοπο!

Written by peekadmin
28 Αυγούστου 2018

Το καλοκαιρινό σχολείο μας στο Ζαγόρι μόλις ολοκληρώθηκε και ανυπομονούμε ήδη για το επόμενο!

Ταξιδέψαμε στον όμορφο Ελαφότοπο, φιλοξενηθήκαμε στην υπέροχη «Ρόκκα» και γνωρίσαμε το καλοκαίρι στην ορεινή Ελλάδα. Πήραμε μια γεύση από τον πολιτισμό της Ηπείρου, τις ζαγορίσιες παραδόσεις και τις σπάνιες ομορφιές των χωριών του Ζαγορίου.

Ανακαλύψαμε τη γλώσσα που είναι κρυμμένη στην καθημερινότητα των ανθρώπων του βουνού, σε τραγούδια και ζαγορίσιες συνταγές. Συνομιλήσαμε με τους ντόπιους, κάναμε καινούριους φίλους, ακούσαμε μοναδικές ιστορίες και ήρθαμε σε επαφή με τη φύση και τα ζαγορίσια έθιμα.

Πραγματοποιήσαμε μαθήματα γνωριμίας με την ελληνική γλώσσα και τον ελληνικό πολιτισμό διάρκειας 20 ωρών, προσαρμοσμένα στις ανάγκες των σχετικών εξωτερικών δραστηριοτήτων μας και τα ενδιαφέροντα των μαθητών και μαθητριών μας.

Γνωρίσαμε την καθημερινή ζωή των ανθρώπων που μας φιλοξένησαν, βοηθήσαμε στις καθημερινές τους δραστηριότητες και αποκτήσαμε μοναδικές εμπειρίες.

Πεζοπορήσαμε σε φανταστικές διαδρομές, γνωρίσαμε τη διαδικασία παραγωγής βουτύρου, δοκιμάσαμε αξέχαστες γεύσεις, μάθαμε να μαγειρεύουμε αλευρόπιτα και να νοστιμεύουμε τα φαγητά μας με μικρές μαγειρικές συμβουλές.

Παρακολουθήσαμε σεμινάριο υφαντικής στον αργαλειό και φτιάξαμε τα μικρά μας σουβενίρ ανακαλύπτοντας την πανάρχαια τεχνική του φελτ.

Κάναμε rafting και κολυμπήσαμε στα νερά του Βοϊδομάτη.

Μάθαμε να χορεύουμε, να τραγουδάμε και γλεντήσαμε ηπειρώτικα!

Δεν θα μπορούσαμε φυσικά να παραλείψουμε να ευχαριστήσουμε μέσα από την καρδιά μας τους ανθρώπους της Ρόκκας (http://rokkazagori.gr/rokka-zagori/)  για τον χρόνο που διέθεσαν για μας, την εξαιρετική φιλοξενία και την μοναδική περιποίηση.

Όπως αγαπάμε να λέμε «μαθαίνουμε ελληνικά ταξιδεύοντας, ταξιδεύουμε μαθαίνοντας ελληνικά».

Ενημερωθείτε μέσα από την ιστοσελίδα μας για τα ταξίδια και τα μαθήματά μας!

Γίνετε κομμάτι της παρέας μας!

Το Peek at Greek πάει Ελαφότοπο (Ζαγόρι)!

23-29 Σεπτεμβρίου 2019 To Peek at Greek σε συνεργασία με τον ξενώνα «Ρόκκα» διοργανώνει ένα μοναδικό εκπαιδευτικό πολιτισμικό πρόγραμμα διάρκειας μιας εβδομάδας. Μαθαίνουμε ελληνικά ενώ ταξιδεύουμε. Γνωρίζουμε το φθινόπωρο στην...

Το Peek at Greek πάει Εύβοια!

9-15 Σεπτεμβρίου 2019 To Peek at Greek σε συνεργασία με τον ξενώνα «Ελαιώνα» διοργανώνει ένα μοναδικό εκπαιδευτικό πολιτισμικό πρόγραμμα διάρκειας μιας εβδομάδας. Μαθαίνουμε ελληνικά ενώ ταξιδεύουμε. Γνωρίζουμε το φθινόπωρο στην Ελλάδα. Γνωρίζουμε τον πολιτισμό της...

Το Peek at Greek πάει Αμοργό!

To Peek at Greek σε συνεργασία με το «FindinGreece» διοργανώνει ένα μοναδικό summerscool διάρκειας μιας εβδομάδας. Μαθαίνουμε ελληνικά ενώ ταξιδεύουμε. Γνωρίζουμε το καλοκαίρι στην Ελλάδα. Γνωρίζουμε τον κυκλαδικό πολιτισμό, τις αμοργιανές παραδόσεις και τις ομορφιές...

Σχετικά Άρθρα