Μουσακάς!

| Αναρτήθηκε από | Kατηγορίες: Δραστηριότητες

Τι είναι αυτός ο διάσημος Μουσακάς για τον οποίο μιλάνε όλοι;

Ποιες είναι οι διατροφικές συνήθειες των Ελλήνων και των Ελληνίδων;

Ο μουσακάς είναι ένα πιάτο από μαγειρεμένο κιμά, μελιτζάνες και/ή πατάτες που συναντάται με διάφορες παραλλαγές στη Βαλκανική χερσόνησο, σε χώρες της Μέσης Ανατολής και της Κεντρικής Ευρώπης, στην Ελλάδα και στην Τουρκία. Στην Ελλάδα, το πιάτο αποτελείται από στρώσεις και συνήθως σερβίρεται ζεστό. Οι εκδοχές στην Τουρκία και τη Μέση Ανατολή είναι αρκετά διαφορετικές. Στην Τουρκία, ο μουσακάς αποτελείται από λεπτές φέτες και τηγανητές μελιτζάνες που σερβίρονται σε σάλτσα κρέατος με βάση την ντομάτα. Τρώγεται συνήθως ζεστός ή σε θερμοκρασία δωματίου. Στις αραβικές χώρες τρώγεται συχνά κρύος, αλλά και ζεστός περιστασιακά.

Ο μουσακάς είναι ίσως το πιο διάσημο ελληνικό πιάτο και μία από τις πιο νόστιμες μεσογειακές γεύσεις. Μαγειρεύουμε παρέα και ανακαλύπτουμε, παράλληλα, τη γλώσσα που είναι κρυμμένη μέσα στις συνταγές μας. Εξερευνούμε τον γαστρονομικό πλούτο της Ελλάδας μέσα από ένα διαδραστικό μάθημα μαγειρικής με την βοήθεια διακεκριμένων σεφ.

Μαθαίνουμε ελληνικά ενώ γνωρίζουμε, παράλληλα, γεύσεις, αρώματα και συνταγές. Συζητάμε με τους ντόπιους ανακαλύπτοντας της ελληνικές διατροφικές συνήθειες και δοκιμάζοντας πεντανόστιμα πιάτα. Μαθαίνουμε ελληνικά με τους πιο δημιουργικούς και ευφάνταστους τρόπους.

Ευχαριστούμε πολύ τους αγαπημένους μας συνεργάτες στο Ammon Express και το Le Palace Art Hotel! Ευχαριστούμε πολύ τους εξειδικευμένους δασκάλους μας!

Αυτό είναι το Peek at Greek! Έτσι μαθαίνουμε ελληνικά!

Φορτώνει…