Επίσκεψη στην Ροτόντα…

| Αναρτήθηκε από | Kατηγορίες: Δραστηριότητες

Η επίσκεψη στη Ροτόντα δεν είναι μόνο μία ακόμη πολιτιστική δραστηριότητα. Είναι ένα ταξίδι στο πολυπολιτισμικό παρελθόν της πόλης.  Είναι πάντα μια ευκαιρία να διδάξουμε Ελληνικά. Είναι επίσης μια δροσερή και ευχάριστη στάση όταν τριγυρνάμε μέσα στην πόλη κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Η Ροτόντα χτίστηκε στις αρχές του 4ου αιώνα και αποτελεί ένα αρχαίο εντυπωσιακό ρωμαϊκό μνημείο που εντάσσεται στον κατάλογο με τα μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Unesco. Ο ακριβής λόγος για τον οποίο κατασκευάστηκε δεν μας είναι σήμερα γνωστός. Αρχικά, κατασκευάστηκε ίσως ως μαυσωλείο του αυτοκράτορα Γαλέριου, ο οποίος κυριάρχησε στην Θεσσαλονίκη στα τέλη του 3ου και στις αρχές του 4ου αιώνα, ή ως ναός αφιερωμένος στους θεούς.  

Ήταν μέρος του εντυπωσιακού κτιριακού συγκροτήματος που περιελάμβανε το παλάτι του Γαλέριου (πλατεία Ναυαρίνου), τον Ιππόδρομο, την Αψίδα του Γαλέριου (Καμάρα) και άλλα σημαντικά κτίρια της Θεσσαλονίκης. Στα τέλη του 4ου αιώνα ο αυτοκράτορας Μέγας Θεοδόσιος (379-395) βαφτίστηκε χριστιανός στη Θεσσαλονίκη και μεταμόρφωσε το μνημείο αυτό σε χριστιανική εκκλησία. Κατά την διάρκεια της Οθωμανικής περιόδου, μετατράπηκε σε τζαμί και το 1591 χτίστηκε ο μιναρές που βρίσκεται μπροστά του. Η ονομασία Ροτόντα επικράτησε λόγω της κυλινδρικής μορφής του μνημείου.

Μαθαίνουμε μαζί την ελληνική γλώσσα συζητώντας για κάθε στοιχείο της ιστορίας και του πολιτισμού της χώρας μας, απολαμβάνοντας παράλληλα μια συναρπαστική περιήγηση στους πιο κεντρικούς δρόμους της πόλης, γνωρίζοντας μερικά από τα πιο γνωστά της μνημεία. Μαζί μας πάντα οι εξειδικευμένοι, πιστοποιημένοι ξεναγοί των Dot2dot και οι άριστα καταρτισμένοι εκπαιδευτικοί μας.

Φορτώνει…