Μαθαίνουμε ελληνικά (και) χορεύοντας!

| Αναρτήθηκε από | Kατηγορίες: Δραστηριότητες, Νέα

Ανακαλύπτουμε την παράδοση, τους ρυθμούς και τους διάφορους τύπους χορού! Ο ελληνικός τρόπος διασκέδασης! Εκπαιδευτικοί και μαθητές, περάσαμε υπέροχα! Σε ευχαριστούμε πολύ Χορόδεντρο!

Ο ελληνικός χορός είναι μια πολύ παλιά παράδοση, που αναφέρεται από συγγραφείς όπως ο Πλάτων, ο Αριστοτέλης, ο Πλούταρχος και ο Λουκιανός. Υπάρχουν διαφορετικά στυλ και παραλλαγές από όλα τα νησιά και τις γύρω περιοχές της ηπειρωτικής χώρας. Κάθε περιοχή δημιούργησε τις δικές της χορογραφίες και τα δικά της ηχοχρώματα που ταιριάζουν καλύτερα με την ιδιοσυγκρασία της.

Υπάρχουν πάνω από 10.000 παραδοσιακοί χοροί που προέρχονται από όλες τις περιοχές της Ελλάδας. Υπάρχουν επίσης ορισμένοι χοροί, που έχουν υιοθετηθεί σε ολόκληρο τον ελληνικό κόσμο. Αυτοί περιλαμβάνουν τον συρτό, το χασάπικο και το χασαποσέρβικο.

Ο παραδοσιακός ελληνικός χορός έχει κυρίως κοινωνική λειτουργία. Ενώνει την κοινωνία σε σημαντικές γιορτές και δραστηριότητες κατά τη διάρκεια του χρόνου, όπως είναι το Πάσχα, η συγκομιδή των σταφυλιών ή τα πανηγύρια αλλά και σε σημαντικά γεγονότα της ζωής των ανθρώπων και των οικογενειών, όπως είναι οι γάμοι.

Μαθαίνουμε μαζί τον πολιτισμό και την παράδοση της Ελλάδας! Γνωρίστε μας και γίνετε κομμάτι της παρέας μας!

Φορτώνει…