Μαθαίνουμε ελληνικά (και) χορεύοντας!

| Αναρτήθηκε από | Kατηγορίες: Δραστηριότητες

Ο ελληνικός χορός είναι μια πολύ παλιά παράδοση, που αναφέρεται από συγγραφείς όπως ο Πλάτων, ο Αριστοτέλης, ο Πλούταρχος και ο Λουκιανός. Υπάρχουν διαφορετικά στυλ και παραλλαγές από όλα τα νησιά και τις γύρω περιοχές της ηπειρωτικής χώρας. Κάθε περιοχή δημιούργησε τις δικές της χορογραφίες και τα δικά της ηχοχρώματα που ταιριάζουν καλύτερα με την ιδιοσυγκρασία της.

Υπάρχουν πάνω από 10.000 παραδοσιακοί χοροί που προέρχονται από όλες τις περιοχές της Ελλάδας. Υπάρχουν επίσης ορισμένοι χοροί, που έχουν υιοθετηθεί σε ολόκληρο τον ελληνικό κόσμο. Αυτοί περιλαμβάνουν τον συρτό, το χασάπικο και το χασαποσέρβικο.

Ο παραδοσιακός ελληνικός χορός έχει κυρίως κοινωνική λειτουργία. Ενώνει την κοινωνία σε σημαντικές γιορτές και δραστηριότητες κατά τη διάρκεια του χρόνου, όπως είναι το Πάσχα, η συγκομιδή των σταφυλιών ή τα πανηγύρια αλλά και σε σημαντικά γεγονότα της ζωής των ανθρώπων και των οικογενειών, όπως είναι για παράδειγμα οι γάμοι.

Γνωρίζουμε παρέα τον πολιτισμό και την παράδοση της Ελλάδας! Ανακαλύπτουμε τους ρυθμούς, τους διάφορους τύπους χορού και τον ελληνικό τρόπο διασκέδασης! Εξασκούμαστε στο απαραίτητο λεξιλόγιο και σε καθημερινές περιστάσεις επικοινωνίας. Μαθαίνουμε την ελληνική γλώσσα με τους πιο ευφάνταστους και δημιουργικούς τρόπους. Εκπαιδευτικοί και μαθητές, περνάμε υπέροχα! Σε ευχαριστούμε πολύ τους συνεργάτες μας Χορόδεντρο για αυτή τη μοναδική εμπειρία!

Γνωρίστε μας! Γίνετε κομμάτι της παρέας μας!

Gepostet von Peek at Greek am Donnerstag, 1. August 2019
Φορτώνει…