H Ομάδα μας

Μια ομάδα εκπαιδευτικών με εξειδίκευση στην κατάκτηση της ελληνικής ως δεύτερης/ξένης γλώσσας, πλούσια εμπειρία και μεράκι για τη διδασκαλία, συνδυάζει την αγάπη της για τη διδασκαλία της γλώσσας με την αγάπη της για κάθε στοιχείο ιστορίας και πολιτισμού.

Η διδασκαλία της γλώσσας είναι γιας μας κάτι πολύ περισσότερο από μια αποστήθιση κανόνων και λέξεων. Είναι ένα ταξίδι στον χώρο και τον χρόνο που επιλέγουμε να το κάνουμε μαζί σας. Απολαμβάνουμε να διδάσκουμε ελληνικά περπατώντας στα σοκάκια του τόπου μας, γνωρίζοντας την ιστορία του και συνομιλώντας με ντόπιους, καθώς ερχόμαστε σε επαφή με την ελληνική κληρονομιά, φύση, τέχνη και διασκέδαση.

Ανακαλύπτουμε μαζί σας τη γλώσσα που βρίσκεται κρυμμένη στα τραγούδια, τις ταινίες, τα παραμύθια και τις συνταγές μας. Βγαίνουμε, επομένως, από τα όρια της τυπικής, παραδοσιακής τάξης και μαθαίνουμε ελληνικά ενώ ταξιδεύουμε, ενώ πεζοπορούμε, ενώ τρώμε ή κάνουμε έναν ιστορικό περίπατο. Υπάρχει καλύτερος τρόπος να μάθει κανείς ελληνικά;

Σας περιμένουμε για μια περιήγηση στη γλώσσα και τον πολιτισμό του τόπου μας!

Σχετικα με εμας - Peek at Greek - Greek language and culture school

ΠΑΠΑΦΙΛΙΠΠΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ (ΙΛΙΑ)

Εκπαιδευτικός
Υποψήφια Διδακτόρισσα Εφαρμοσμένης Γλωσσολογίας Α.Π.Θ. Κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος Εφαρμοσμένης Γλωσσολογίας με ειδίκευση στη διδασκαλία της ελληνικής ως δεύτερης/ξένης γλώσσας. Απόφοιτη Γλωσσολογίας του τμήματος Φιλολογίας Α.Π.Θ. Διδασκαλία και κατασκευή υποστηρικτικού υλικού στο τμήμα εκμάθησης ελληνικής γλώσσας του Πανεπιστημίου Cafoscari της Βενετίας (2015). Επιστημονική συνεργάτιδα του προγράμματος «Εκπαίδευση αλλοδαπών και παλιννοστούντων μαθητών» για το διάστημα 2010-2014. Συμμετοχή σε συνέδρια και επιμορφώσεις με θέμα τη διδασκαλία της ελληνικής ως δεύτερης/ξένης γλώσσας, τη διαπολιτισμική εκπαίδευση και την εκπαίδευση προσφύγων.

ΠΟΥΛΙΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ

Εκπαιδευτικός
Υποψήφια Διδακτόρισσα Εφαρμοσμένης Γλωσσολογίας Α.Π.Θ. Κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος Εφαρμοσμένης Γλωσσολογίας με ειδίκευση στη διδασκαλία της ελληνικής ως δεύτερης/ξένης γλώσσας. Απόφοιτη Γλωσσολογίας του τμήματος Φιλολογίας Α.Π.Θ. Επιστημονική συνεργάτιδα του προγράμματος «Εκπαίδευση αλλοδαπών και παλιννοστούντων μαθητών» για το διάστημα 2010-2014. Συμμετοχή σε συνέδρια και επιμορφώσεις με θέμα τη διδασκαλία της ελληνικής ως δεύτερης/ξένης γλώσσας, τη διαπολιτισμική εκπαίδευση και την εκπαίδευση προσφύγων.

Είπαν για εμάς

To Peek at Greek είναι μια πολύ ωραία ευκαιρία για αυτούς που αγαπάνε τη Θεσσαλονίκη και επιθυμούν να μάθουν την ελληνική γλώσσα!
Simge I.

Δεν είναι καθόλου εύκολο να μάθεις μια ξένη γλώσσα μόνο διαβάζοντας και γράφοντας. Πρέπει να ζήσεις και να αισθανθείς. Με λίγα λόγια στο Peek at Greek εγώ έμαθα ζώντας και νιώθοντας.
Hande C.

Πήγαμε στον Λευκό Πύργο, μάθαμε την ιστορία, τα ήθη και τα έθιμα της Ελλάδας και ιδιαίτερα της Θεσσαλονίκης. Πήγαμε για φαγητό, κάναμε βόλτα στην λαϊκή, διαβάσαμε εφημερίδες και κάναμε αναλύσεις. Έμαθα λέξεις και καθημερινές και επίσημες, χρήσιμες εκφράσεις και τόσα άλλα.
Hande C.

Τα Νέα μας