ΜΑΘΗΜΑΤΑ|ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ

Μαθαίνω Ελληνικά στις Διακοπές

Θέλετε να παρακολουθήσετε εντατικά μαθήματα ελληνικών προκειμένου να κατακτήσετε γρήγορα τις βασικές επικοινωνιακές δεξιότητες και να έρθετε σε επαφή με την ελληνική ιστορία και τον ελληνικό πολιτισμό; Προτιμάτε ένα πιο μόνιμο και σταθερό πρόγραμμα το οποίο θα σας βοηθήσει να κατακτήσετε στον δικό σας ρυθμό τη δομή της ελληνικής γλώσσας; Απολαμβάνετε να μαθαίνετε παρέα και θέλετε να κοινωνικοποιηθείτε ενώ παράλληλα έρχεστε σε επαφή με την ελληνική γλώσσα μέσα από ομαδικά μαθήματα γλώσσας και πολιτισμού;

Στο Peek at Greek συζητάμε τις ανάγκες σας, σας βοηθάμε να αξιολογήσετε το επίπεδο γλωσσομάθειάς σας, προσεγγίζουμε τα ενδιαφέροντά σας και διαμορφώνουμε το κατάλληλο πρόγραμμα για εσάς.

Τα μαθήματά μας αφορούν μαθητές όλων των επιπέδων γλωσσομάθειας, αρχάριους, μέσους και προχωρημένους, όλων των ηλικιών, και προσαρμόζονται στα ενδιαφέροντα και τις ανάγκες τους.

Αναλυτικά προσφέρουμε:

– Εντατικά μαθήματα ελληνικών για μαθητές και μαθήτριες όλων των επιπέδων  

Τα εντατικά μαθήματα ελληνικών πραγματοποιούνται στην Θεσσαλονίκη, καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου και προσφέρονται σε πακέτα των 20 ωρών (1 εβδομάδα μαθημάτων), 40 ωρών (2 εβδομάδες μαθημάτων) και 60 ωρών (4 εβδομάδες μαθημάτων). Είναι ομαδικά μαθήματα, σε μικρά τμήματα, και συνδυάζονται προαιρετικά με πλούσιες πολιτιστικές δραστηριότητες σχετικές, πάντα, με τα ενδιαφέροντά σας.

– Ιδιαίτερα μαθήματα ελληνικών με βάση το πρόγραμμά σας  

Σας δίνεται η δυνατότητα να διαμορφώσετε και να παρακολουθήσετε ένα εξατομικευμένο και ευέλικτο ατομικό πρόγραμμα μαθημάτων με βάση τους προσωπικούς σας στόχους και την διαθεσιμότητά σας. Σας παρέχουμε πλούσιο γλωσσοδιδακτικό υλικό διαμορφωμένο με βάση τις πιο σύγχρονες μεθόδους διδασκαλίας και μαθαίνουμε να επικοινωνούμε στα ελληνικά αξιοποιώντας στοιχεία του πολιτισμού μας (τραγούδια, ποιήματα, συνταγές, παραμύθια). Τα ιδιαίτερα μαθήματα είναι διαθέσιμα καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου και το πρόγραμμά σας διαμορφώνετε σε συνεννόηση με τις εκπαιδευτικούς μας.

– Ομαδικά μαθήματα ελληνικών σε μικρά γκρουπ (2-4 ατόμων)  

Εάν θέλετε να παρακολουθήσετε μαθήματα ελληνικών με τους/τις φίλους/ες σας ή την οικογένειά σας και εάν σας αρέσει να μαθαίνετε «παρέα», τότε μπορείτε να συμμετέχετε στα ομαδικά μαθήματά μας.  Δημιουργούμε ολιγάριθμα τμήματα με βάση το επίπεδο γλωσσομάθειας των μαθητών μας εξασφαλίζοντας παράλληλα την συμμετοχικότητά τους ώστε η εκμάθηση να είναι για εσάς μια διαδικασία κοινωνικοποίησης, ανταλλαγής εμπειριών και πολιτιστικών στοιχείων..

– Μαθήματα προετοιμασίας για τις εξετάσεις πιστοποίησης ελληνομάθειας  

Αναλαμβάνουμε την προετοιμασία σας για την συμμετοχή σας στις εξετάσεις πιστοποίησης ελληνομάθειας λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες σας και προσαρμόζοντας τα μαθήματά μας στις απαιτήσεις των εξετάσεων. Σας παρέχουμε το κατάλληλο γλωσσοδιδακτικό υλικό και χρησιμοποιούμε καινοτόμες διδακτικές μεθόδους προκειμένου να εξασφαλίσουμε την ευκολότερη κατανόηση και αφομοίωση των γλωσσικών φαινομένων της ελληνικής, αλλά και την επιτυχία σας στις εξετάσεις.

– Ελληνικά ειδικού σκοπού  

Προσφέρουμε μαθήματα ελληνικής γλώσσας από την αρχή οργανωμένα με βάση τους δικούς σας ατομικούς στόχους και διαμορφωμένα σύμφωνα με τις επικοινωνιακές ανάγκες που θέλετε να αναπτύξετε: ελληνικά για ακαδημαϊκό ή επαγγελματικό σκοπό, τεχνολογική ορολογία, ιατρική ορολογία και κάθε είδους εξειδικευμένο λεξιλόγιο που θέλετε να κατακτήσετε προκειμένου να αντεπεξέλθετε σε ειδικές περιστάσεις επικοινωνίας.

Στο «Peek at Greek» σας προσφέρουμε τη δυνατότητα να συνδυάσετε τις διακοπές σας στην Ελλάδα γνωρίζοντας, παράλληλα, την ελληνική γλώσσα και παράδοση. Σας παρέχουμε πλούσιες πολιτιστικές δραστηριότητες, τόσο ατομικές όσο και ομαδικές, όλων των επιπέδων γλωσσομάθειας, που σας  φέρνουν σε επαφή με την ελληνική κουλτούρα.

Μαθαίνουμε ελληνικά βγαίνοντας από τα όρια της παραδοσιακής τάξης, συνδυάζοντας τα μαθήματά μας με πλούσιες πολιτιστικές δραστηριότητες. Περιηγούμαστε στους δρόμους της πόλης μας και γνωρίζουμε τα ιστορικά της μνημεία. Συζητάμε με ντόπιους, εξερευνούμε νέα ήθη και έθιμα, περπατάμε στις παλιές αγορές, μαγειρεύουμε, δοκιμάζουμε κρασιά και ανακαλύπτουμε κάθε λογής γεύσεις, αρώματα και προïόντα. Επισκεπτόμαστε τον κινηματογράφο, και το θέατρο, μουσεία, φεστιβάλ, συναυλίες και εκθέσεις. Οργανώνουμε φυσιολατρικές εξορμήσεις, πεζοπορικές διαδρομές και ημερήσιες εκδρομές.

Χρησιμοποιούμε ευφάνταστες μεθόδους που μετατρέπουν τα μαθήματά μας σε μία ευχάριστη και δημιουργική δραστηριότητα. Αξιοποιούμε σύγχρονες στρατηγικές μάθησης και προσαρμόζουμε τα μαθήματά μας στις ανάγκες και τα ενδιαφέροντα των μαθητών και μαθητριών μας.

Μαθαίνουμε πώς να κλείσουμε ένα δωμάτιο σε ένα ξενοδοχείο, πώς να αγοράσουμε εισιτήρια και πώς να χρησιμοποιήσουμε τα μέσα μεταφοράς. Μαθαίνουμε πώς να παραγγείλουμε σε ένα εστιατόριο, πώς να ζητήσουμε βοήθεια και πώς να κάνουμε τις αγορές μας. Συζητάμε για τις καιρικές συνθήκες, μιλάμε με φυσικούς ομιλητές της ελληνικής γλώσσας και ερχόμαστε σε επαφή με διαφορετικές πτυχές της ελληνικής κουλτούρας. Προετοιμάζουμε παρέα το ιδανικό πρόγραμμα για τις διακοπές σας στην Ελλάδα.

Χρησιμοποιούμε το απαραίτητο λεξιλόγιο, εξασκούμαστε σε καθημερινούς διαλόγους και συζητάμε ζητήματα γραμματικής και σύνταξης με τους εξειδικευμένους εκπαιδευτικούς μας. Μαθαίνουμε ελληνικά με τους πιο δημιουργικούς τρόπους και διασκεδάζουμε πολύ! Ελάτε μόνοι σας, με την παρέα ή την οικογένειά σας και μοιραστείτε μία ξεχωριστή εμπειρία.

Είπαν για εμάς

To Peek at Greek είναι μια πολύ ωραία ευκαιρία για αυτούς που αγαπάνε τη Θεσσαλονίκη και επιθυμούν να μάθουν την ελληνική γλώσσα!
Simge I.

Δεν είναι καθόλου εύκολο να μάθεις μια ξένη γλώσσα μόνο διαβάζοντας και γράφοντας. Πρέπει να ζήσεις και να αισθανθείς. Με λίγα λόγια στο Peek at Greek εγώ έμαθα ζώντας και νιώθοντας.
Hande C.

Πήγαμε στον Λευκό Πύργο, μάθαμε την ιστορία, τα ήθη και τα έθιμα της Ελλάδας και ιδιαίτερα της Θεσσαλονίκης. Πήγαμε για φαγητό, κάναμε βόλτα στην λαϊκή, διαβάσαμε εφημερίδες και κάναμε αναλύσεις. Έμαθα λέξεις και καθημερινές και επίσημες, χρήσιμες εκφράσεις και τόσα άλλα.
Hande C.